Premis Infermeria i Societat

La Fundació convoca la primera edició dels Premis Infermeria i Societat. Uns premis amb els que vol contribuir a projectar el nou perfil professional de la infermera a través del reconeixement públic a aquelles persones, grups o institucions que fan o han fet possible el desenvolupament de la professió i de la disciplina infermera i que, a través d’aquest desenvolupament, han contribuït a la seva re-valorització i a la seva projecció social.

 

Els Premis Infermeria i Societat, que es faran públics el 2 de febrer de 2017,  volen reconèixer i valorar l’esforç de qui, d’una manera o altra, contribueix a millorar la qualitat de les cures infermeres i recuperen l’esperit dels Premis COIB lliurats per última vegada l’any 2011.

Presentació de candidatures fins el 20 de desembre de 2016

Poden optar als premis tant persones com institucions que hagin aconseguit millores rellevants en l’àmbit professional o disciplinar o que siguin exemple de trajectòria decidida i dedicada a la professió infermera. Les propostes s’han de presentar a la seu de la Fundació Infermeria i Societat, carrer Pujades, 350 de Barcelona

El termini de presentació de candidatures per a aquesta convocatòria es clourà el dia 20 de desembre de 2016.

 

El Premis reconeixen 7 categories:

 

  • Premi Infermeria i Societat a la Trajectòria Professional

Amb la finalitat de reconèixer la trajectòria professional d’aquelles infermeres i infermers col·legiats al COIB que s’han distingit per la dedicació a la professió infermera i que han estat protagonistes del seu desenvolupament.  Es valoraran tant les contribucions concretes com la seva coherència al llarg de la vida professional. 

  • Premi Infermeria i Societat a la Bona Pràctica

Amb l’objectiu de donar a conèixer i premiar la tasca d’aquelles infermeres i infermers que des d’alguna de les quatre competències fonamentals: l’assistència, la docència, la recerca i la gestió, mereixen el reconeixement d’infermera excel·lent. Es valorarà l’impacte de la pràctica infermera a les persones i a les comunitats.

  • Premi Infermeria i Societat a la Innovació Infermera

Pretén premiar, per una part, a aquelles infermeres i infermers col·legiats al COIB o grups multidisciplinaris en el que treballen infermeres col·legiades de forma rellevant i que aporten noves propostes innovadores en l’abordatge del tenir cura a les persones i comunitats, així com en l’avenç de la professió. Es valorarà l’aportació o idea plantejada en forma de projecte, la seva coherència i viabilitat conceptual i metodològica, així com els resultats del procés, la seva aplicabilitat i el seu impacte.

  • Premi Infermeria i Societat Flors Sirera a la Cooperació Sanitària Internacional (biennal)

Iniciativa que vol premiar els millors projectes desenvolupats o en fase de desenvolupament, relacionats amb les actuacions de les infermeres i els infermers en l’àmbit del 3r i el 4t món, i estimular la seva participació com a cooperants. Aquest premi, va ser instituït pel COIB l’any 1999 com a homenatge a la infermera Flors Sirera, assassinada a Ruanda quan col·laborava com a cooperant amb l’ONG Médicos del Mundo. Es valorarà la concreció de l’aportació infermera així com la qualitat metodològica, l’impacte real o potencial de les accions proposades i l’interès del tema per a la professió infermera.

  • Premi Infermeria i Societat a la difusió i la comunicació de la professió infermera.

Aquest premi es desdobla en dos: un per a projectes realitzats per infermeres i un altre pels realitzats per altres professionals, empreses o institucions. 

Premiarà aquelles iniciatives dutes a terme per infermeres a través de mitjans de difusió i comunicació en suport virtual, audiovisual o escrit, orientades a difondre la bona imatge de la infermera. Es valorarà l’impacte d’aquesta difusió però molt especialment el contingut del missatge i la seva coherència amb els continguts professionals i disciplinaris.

  • Premi Infermeria i Societat Entitats

Reconeixement a aquella entitat, empresa, administració, organització no governamental o sense ànim de lucre per l’impacte que la seva feina té en la promoció de la salut i en la projecció de la professió infermera.

  • Premi Infermeria i Societat A prop teu

És el màxim guardó que atorga la Fundació Infermeria i Societat i està dedicat a aquelles persones i institucions d’àmbit nacional o internacional que fan possible el desenvolupament de la professió infermera i que contribueixen decisivament a la seva revalorització i a la seva projecció social. Es valorarà la contribució al desenvolupament de la Infermeria en tant que ciència i disciplina professional i la seva concreció en línies específiques capdavanteres a favor del desenvolupament professional i que contribueixen decisivament a la seva revalorització i a la seva projecció social.

 

Descarrega't les bases dels Premis Infermeria i Societat 2016

Formulari de presentació de candidatures