El Patronat és l’òrgan de govern i d’administració de la Fundació, la representa i gestiona, i assumeix totes les facultats i funcions necessàries per a la consecució dels fins fundacionals.

Composició del patronat

 • Montserrat Teixidor i Freixa, Presidenta Open or Close

  montserrat teixidor

  Diplomada en Infermeria, llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona, Diplomada per l’Institut d’Estudis Superiors d’Empresa (IESE) de la Universitat de Navarra i Màster Oficial en Gestió per la UB. És especialista en anestèsia, reanimació, quiròfan i urologia.

  Ha realitzat diversos cursos clínics, de supervisió i direcció d’infermeria, així com estades d’estudis i formació a hospitals de Barcelona i a l’Hospital Clínic de Munich i al Quebec. Ha realitzat el Programa de Desenvolupament de Directius de l’IESE. Ha treballat com a infermera, supervisora i ha dirigit l’equip d’infermeria del Centre Sanitari de Litiasis Renal de la Fundació “la Caixa”.

  També ha sigut degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya entre 2010 i 2016. Ha estat directora de l’Escola Universitària d’Infermeria Santa Madrona (1987- 2010). Durant la seva trajectòria professional ha treballat en els àmbits assistencial - planta de maternitat, medicoquirúrgica, reanimació, de supervisió de l’àrea quirúrgica de la Clínica Santa Madrona- i en càrrecs de responsabilitat en planificació i organització planificació i remodelació de l’àrea quirúrgica de la Clínica Santa Madrona i directora del Centre Sanitari de Litiasi Renal de la Fundació “la Caixa”.

  Ha estat presidenta del Consell  Assessor d’Infermeria del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. Entre d’altres activitats, és membre del Comitè d’experts “Fondation par la Recherche en Soins” (FORESO), amb seu a Lausana, i ha estat titular de dos programes Leonardo da Vinci de la Unió Europea, i experta per la Universitat Autònoma de Barcelona en un Leonardo da Vinci III, ha estat membre del patronat de la Fundació IRSI/CAIXA i ha presentat diverses ponències i comunicacions a congressos, nacionals i internacionals. Ha participat a nombrosos cursos, seminaris i és autora de nombroses publicacions i recerques.

  Ha estat professora, directora (1989-2009) del Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria i presidenta de la comissió d’avaluació dels treballs de recerca del Màster, de l’EUI Santa Madrona i la UB, professora i directora dels cursos de postgrau Infermeria i VIH/SIDA una visió global i humanista, El Rol de la Infermera en l'àmbit sociosanitari: ajudant a viure a les persones en situació de dependència i de Teràpies naturals: intervencions autònomes d’infermeria.

  Teixidor va rebre l’any 1994 el premi a la millor professional de la sanitat atorgat per la Fundació PROMÈDIC, l’any 2007 el premi Santa Madrona de l’associació d’exalumnes de l’Escola Sta. Madrona, la medalla d’or de l’Associació Catalana d’Infermeria i l’any 2008 el guardó “A prop teu” del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. L’any 2010 va ser nomenada membre de l’Acadèmia Americana d’Infermeria (FAAN).

  Actualment compagina les seves responsabilitats com a Patrona de la Fundació Infermeria i Societat amb les de Vicepresidenta en representació d’Espanya de la xarxa europea PRAQSI (Réseau Multinational de Recherche et Refletion a partir de la Pratique Quotidienne des Soins Infirmiers), amb seu a Paris, i com Advisory Member de Fine Europa (Federació d’Infermeres Docents Europees)

  .
 • Isabel Mas Massagué Open or Close

  isabel mas2Diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona. Màster d’Administració i Gestió i Cures d’Infermeria per la Escola d’Infermeria de Sta. Madrona, Universitat de Barcelona.

  Ha treballat com a infermera durant més de 20 anys durant els quals ha ocupat càrrecs de responsabilitat com Directora Infermera a centres com el Centre Mèdic Teknon  o l’Hospital Comarcal de Jaca. També ha exercit de coordinadora de projectes com la implantació de la Història Clínica Electrònica al Centre Mèdic Teknon.

  Ha participat en diversos congressos i seminaris on ha presentat ponències. Entre ells el I Congrés Internacional d’Infermeria del Royal College of Nursing a Londres, organitzat per l’Associació Catalana d’Infermeria, novembre 1987 i a les edicions 2011, 2012 i 2013 del Congrés anual d’Anestèsia.

  Ha compaginat la seva feina com a gestora amb la de docent a diverses universitats. Entre elles la Universitat Ramon Llull, La Santa Madrona, la Universitat de Vic i la Universitat Internacional de Catalunya.

  L’any 2006 va rebre el Premi Dofí d’Or de l’Escola Universitària de Barcelona d’Infermeria de Santa Madrona, en reconeixement al seu lideratge i compromís per la millora de la qualitat i la docència.

  Actualment compagina les seves responsabilitats com a Tresorera de la Fundació Infermeria i Societat amb les de infermera assistencial i docent.

 • Joan Conesa Garrido Open or Close

  joan conesa

  Diplomat en Infermeria per l’EUI Santa Madrona.  Especialista en Infermeria del Treball (Escuela Nacional de Medicina del Trabajo. Madrid).  Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria per la Universitat de Barcelona.
   
  Ha treballat a FREMAP com a infermer assistencial en diferents serveis i participant en la formació inicial i continuada, així com en la gestió operativa (180 centres assistencials): qualitat assistencial, recursos i avaluació de tecnologies sanitàries, institucionalització, disseny de protocols i plans de cures, millora de processos, licitació pública de concursos, etc.
   
  Ha estat membre de la Comissió Nacional d’Infermeria, Comissió de Compres i Contractació, Comissió de Carrera Professional, Comissió de Formació Continuada i Comissió de Qualitat i Medi Ambient de FREMAP MATEPSS nº 61.

  Ha impartit també nombrosos cursos relacionats amb la Salut Laboral i la Prevenció de Riscos Laborals a empreses i institucions catalanes.
   
  Ha format part de diversos comitès científics i organitzatius en Jornades i Congressos d’àmbit estatal.  Ha presentat diferents ponències i participat en taules rodones i comunicacions científiques.
   
  En la dimensió social ha estat director de l’Agrupació Escolta Arrels de l’Hospitalet, fundador i membre de la Junta Directiva de la Fundació Privada Catalana Akwaba (membre de la Federació Catalana d’ONG’SD), ha participat en diferents projectes com a cooperant a l’Àfrica Subsahariana i ha estat membre del Consell Municipal d’Educació i de Salut de l’Ajuntament d’Esparreguera.
   
  Actualment compagina les seves responsabilitats com a Patró de la Fundació Infermeria i Societat amb les de Vocal d’Infermeria del Treball a la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i les de gerent de la mateixa corporació col·legial.