Carrer Pujades 350, 08019, Barcelona - Espanya +34 932 128 108
Slider

Equip

La Fundació Infermeria i Societat compta amb un equip de professionals que assessoren els membres del Patronat i s'encarreguen de desplegar les línies estratègiques que aquest marca que han de desenvolupar-se.

Composició de l'equip

 • Miguel Àngel Giménez Lajara, Director Obrir o Tancar

  miguel angel gimenez lajaraDiplomat en Infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Infermeria del treball, Màster Administració i Gestió en Cures d’Infermeria de la E.U. Santa Madrona, Màster oficial Recerca Especialitat: Atenció al Malalt Crític i d’Emergències a la UB.

  Ha treballat com a infermer assistencial en diferents àmbits, inicialment en el món de la diàlisis, però majoritàriament tota la seva trajectòria ha estat relacionada amb les unitats de Crítics, en especial Cardiovascular, de la que ha sigut el coordinador els darrers 5 anys.

  En l'àmbit de la docència, ha estat professor associat els últims 6 anys de la assignatura Estades Clíniques 2 a la Universitat de Barcelona. Ha participat com a docent en diferents cursos i tallers relacionats amb les unitats de Crítics i dirigeix el curs de simulació anomenat CALS (Cardiac surgery Advance Life support).

  En l’àrea de la recerca, ha estat autor i coautor de diferents publicacions i estudis, i ha realitzat diferents comunicacions en jornades i congressos nacionals i internacionals. També, forma part de la comissió de recerca d’infermeria de l’Hospital Clínic de Barcelona, i participa en l’organització de Jornades anuals per potenciar la recerca. En aquests moments es troba en el tram final del seu projecte de tesis doctoral.

  Els últims 4 anys ha estat col·laborador de la vocalia d’Infermeria medicoquirúrgica del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i és membre de diferents associacions com SEEIUC i ACDI.

  En l’actualitat és coordinador de la Unitat d’Hemodinàmica i Arrítmies de l’Hospital Clínic de Barcelona, professor associat a la U.B. Campus Clínic, on imparteix l’assignatura de Documentació, tecnologies i comunicació (TIC) i és tutor de treball final de grau en el Campus Clínic de la Universitat de Barcelona. Està realitzant el doctorand ciències de la Salut a la universitat Jaume I.

  En abril de 2020 va ser nomenat Director de la Fundació Infermeria i societat.

 • Montserrat Teixidor i Freixa Obrir o Tancar

  montserrat teixidorVa néixer a Vic, és Diplomada en Infermeria per l’EUI Santa Madrona (UB), Diplomada per l’IESE ( Universitat de Navarra). És llicenciada en Antropologia Social i Cultural i Màster Oficial en Gestió per la UB. És especialista en anestèsia, reanimació, quiròfan i urologia. Realitzà diversos cursos clínics, de supervisió i direcció d’infermeria, així com estades d’estudis i formació a hospitals de Barcelona i a l’Hospital Clínic de Munic i al Québec. Va treballar com infermera, supervisora de quiròfans i va impulsar i va codirigir el Centre Sanitari de Litiàsi Renal de la Fundació “la Caixa”.

  Ha estat directora de l’EUI Santa Madrona (1987-2010). Durant la seva trajectòria professional ha treballat en els àmbits assistencial —planta de maternitat, de medicoquirúrgica, de reanimació, així com de supervisió de l’àrea quirúrgica de la Clínica Santa Madrona— i en càrrecs de responsabilitat en planificació i organització i remodelació de l’àrea quirúrgica de la Clínica Santa Madrona.

  Ha estat degana del Consell de Collegis d’Infermeres i Infermers de Catalunya,(2011-2015).

  Vicepresidenta de la xarxa europea PRAQSI (Réseau Multinational de Recherche et Réflection à partir de la Pratique Quotidienne des Soins Infirmiers) amb seu a Paris (1997-2019) i membre del grup CIPEPS (Centre International pour l’évolution des pratiques de soins à Genève, 1998- 2006).

  La Sra. Teixidor ha estat presidenta del Consell Assessor d’Infermeria del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. Entre d’altres activitats ha estat membre del Comitè d’experts “Fondation par la Recherche en Soins” (FORESO) amb seu a Laussanne, ha estat titular de dos programes Leonardo da Vinci de la Unió Europea i experta per la UAB en un Leonardo da Vinci III, ha sigut membre del patronat de la Fundació IRSI/CAIXA i ha presentat diverses ponències i comunicacions a congressos, nacionals i internacionals. Ha participat a nombrosos cursos, seminaris, ha impulsat diversos projectes d’innovació a ressaltar el projecte AMAS —Aproximació Multidisciplinar per l’estudi de la Sida— i el de formació pel desenvolupament del Rol Autònom de la Infermera d’Assistència Primària que va possibilitar la formació de 240 agents de canvi i 35 projectes d’implantació. És autora i editora de nombroses publicacions i recerques entre les que destaquen les 4 publicacions sobre els resultats de recerca del Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria, (1998 -2011)i els estudis sobre la Formació Infermera a Europa, les Competències del Comandament d’Infermeria a la Unió Europea i de la Infermera a Nicaragua. En l’àmbit llatino - americà impulsà i realitzà recerques i formació en cooperació amb la Universitat Politècnica de Nicaragua (UPOLI), Managua.

  És directora i coautora de 24 publicacions en àrees d’interès per a la professió infermera i el Sistema de Salut. Ha promogut programes de beques en l’àmbit nacional i internacional.(1995-2009).
  La professora Teixidor ha estat, professora, i directora (1989-2009) del Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria i presidenta de la comissió d’avaluació dels treballs de recerca del Màster, de l’EUI Santa Madrona i la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UB. Directora i professora dels cursos de postgrau Infermeria i VIH/SIDA una visió global i humanista; El Rol de la Infermera en l’àmbit sociosanitari: ajudant a viure a les persones en situació de dependència i el de Teràpies naturals: intervencions autònomes d’infermeria. Els anys 2017 i 2018 va participar com a membre de la junta directiva del Cercle de Salut.
  La Sra. Teixidor va rebre, entre d’altres, l’any 1994 el premi a la millor professional de la Sanitat atorgat per la Fundació PROMÈDIC, entre els anys 1999 - 2007 les medalles d’or i de plata de l’ACI, la insígnia de plata de l’ACIP i el premi Sta. Madrona de l’Associació d’Exalumnes de l’Escola Santa Madrona. L’any 2008 va rebre el guardó Aprop teu del COIB i l’any 2017 el guardó Homenot de la Sanitat, de la Fundació Avedis Donabedian, per les seves contribucions al Sistema Sanitari.

  En l’actualitat és Advisory Member de FINE-Europa (Federació d’Infermeres Docents Europees). Membre del Consell Assessor del Cercle de Salut i professora del Máster en Práctica Avanzada y Gestión en Enfermería de la Universidad de Navarra.

  La professora Teixidor l’any 2010 va ser reconeguda, a Washington DC, membre de l’American Academy of Nursing— Acadèmia Americana d’Infermeria— (FAAN).

  Patrona de la Fundació Infermeria i societat des de l’any 2015. El mes d’abril de 2020 ha estat nomenada presidenta de la fundació.

     

 • Assumpció González Mestre Obrir o Tancar

  assumpcio gonzalez mestresAssumpció González Mestre és Diplomada Universitària d'Infermeria per la Universitat de Barcelona, Màster en Comunicació Empresarial i Tecnologies Digitals IDEC per la UPF i Màster en Direcció d'Institucions Sanitàries per la UAB. També té en el seu historial diversos cursos superiors de formació empresarial en l'especialitat de Gestió i Direcció d'Infermeria (EADA), en Gestió de Projectes Eficients en Qualitat, Temps i Cost, per la Universitat Politècnica de Catalunya, en Direcció i Gestió de Màrqueting per ESADE, entre altres. Guardonada amb la Medalla Trueta 2015 al Mèrit Sanitari.

  Ha esta impulsora des dels seus inicis, dels Programes Pacient Expert i Cuidador Expert Catalunya®. Fins a l’any 2018 va formar part del nucli central que duia a terme la posada en marxa de l'estratègia i desenvolupament del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat de Catalunya (PPAC) – Departament de Salut-Generalitat de Catalunya- com a responsable de les àrees d'Atenció Comunitària, Prevenció, Autorresponsabilitat i Foment de l'Autocura centrada en la persona i de l'Àrea de Formació. Així mateix també va ser membre del Comitè Operatiu del Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària Departament de Presidència Generalitat de Catalunya. En l’actualitat és membre del Consell Social de la Fundació i Social, fundació dedicada a la innovació en l’acció social, treballant en aspectes relacionats en l’atenció integrada centrada en la persona i en el foment de l’autocura.

  Per la seva experiència en el camp de l'autocura ha participat com a experta, com a docent i com a ponent, en diversos fòrums i grups de treball d'àmbit nacional i internacional, dirigits al disseny de polítiques i estratègies elaborades per a aquest finalitat. És autora de diverses publicacions, tant d’àmbit nacional com internacional, relacionades amb el camp del apoderament, l’autorresponsabilitat i foment de l’autocura de les persones. Ha format part del Comitè Operatiu de la Xarxa d'Escoles de Salut per a Ciutadans del Ministeri de Sanitat Serveis Socials i Igualtat, en representació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 • Joan Conesa Garrido Obrir o Tancar

  joan conesa

  Diplomat en Infermeria per l’EUI Santa Madrona.  Especialista en Infermeria del Treball (Escuela Nacional de Medicina del Trabajo. Madrid).  Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria per la Universitat de Barcelona.

  Ha treballat a FREMAP com a infermer assistencial en diferents serveis i participant en la formació inicial i continuada, així com en la gestió operativa: qualitat assistencial, recursos i avaluació de tecnologies sanitàries, institucionalització, disseny de protocols i plans de cures, millora de processos, licitació pública de concursos, etc.

  Conseller del Consell de Col·legis d’Infermeres de Catalunya del 2011-2015.

  Patró de la Fundació Galatea des de 2012.

  Gerent del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona des de setembre de 2011 fins juliol de 2020.

  Director de la Fundació Infermeria i Societat (càrrec no remunerat) des de 2013-2020.

  Vocal d’Infermeria del Treball del COIB de 2011-2019.

  Ha impartit també nombrosos cursos relacionats amb la Salut Laboral i la Prevenció de Riscos Laborals a empreses i institucions catalanes.

  Ha format part de diversos comitès científics i organitzatius en Jornades i Congressos d’àmbit estatal.  Ha presentat diferents ponències i participat en taules rodones i comunicacions científiques.

  Ha participat en la redacció de la Carta de Drets i Deures dels Usuaris de la Sanitat per delegació dels Consell de Col·legis.

  Premi Dofí d’Or de Santa Madrona-Fundació la Caixa al millor treball de recerca XX Edició Màster d’Administració i Gestió en Cures Infermeres.

  Premi  Associació Ex-Alumnes Santa Madrona 2019.

  En la dimensió social ha estat director de l’Agrupació Escolta Arrels de l’Hospitalet, fundador i membre de la Junta Directiva de la Fundació Privada Catalana Akwaba (membre de la Federació Catalana d’ONG’SD), ha participat en diferents projectes com a cooperant a l’Àfrica Subsahariana i ha estat membre del Consell Municipal d’Educació i de Salut de l’Ajuntament d’Esparreguera.

 • Antonio Torrejón Herrera Obrir o Tancar

  antonio torrejon herreraDiplomat en Infermeria, especialista en Infermeria del Treball i Salut laboral i llicenciat en Documentació. Suficiència investigadora programa doctorat “Salut Pública i metodologia en investigació Biomèdica en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)”. Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria. ITIL ® Foundation Certificate in IT Service Management.

  En l’actualitat:

  • Director de Sistemes i TICs del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).
  • Planning and Development - Health, Safety & Emergencies at SEAT and Associated Prevention Service for the Companies of the Volkswagen Group in Spain.
  • Patró Fundació Infermeria i Societat.
  • Membre de la Junta directiva de la Societat Catalana de Salut Digital.
  • Responsable i membre cofundador del grup d’Innovació i Tecnologia (itcoib) del COIB.


  Reconeixements i premis:

  • Vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i membre de la Vocalia de Salut Laboral COIB.
  • Vocal de l'Associació Espanyola d'Infermeria de Patologia Digestiva (AEEPD).
  • Membre cofundador del Grup Infermer de Treball en Malaltia Inflamatòria intestinal (GETEII) amb càrrecs de Tresorer i President.
  • Representant Nacional i membre de “the European Crohn’s and Colitis Organisation Inflammatory Bowel Diseases” (NECCO).
  • Consultor Nacional de la Confederació d'Associacions de pacients de la malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa d'Espanya (ACCU-Espanya).
  • Membre dels grups Metagenomics of the Human Intestinal Tract (MetaHIT) i Internacional Human Microbiome Standards (IHMS), finançats per the European Commission.
  • Premi Insígnia del Dofí d'Or en reconeixement al compromís i implicació amb el Màster en Administració i Gestió de Cures en Infermeria i el lideratge en Recerca.
  • SCIENCE destaca la recerca sobre el microbioma humà del VHIR, Projecte MetaHIT, com un dels deu avanços més importants de l'any 2011.


  En l'àmbit de la docència ha estat professor col·laborador a EUI d’Hebron, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a EUI Santa Madrona, adscrita a la Universitat de Barcelona (UB).

  En l'àmbit de recerca i investigació ha participat en la publicació de 37 articles, amb una puntuació a ResearchGate de 31,1.

 • Isabel Mas Massagué Obrir o Tancar

  isabel masDiplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona. Màster d’Administració i Gestió i Cures d’Infermeria per la Escola d’Infermeria de Sta. Madrona, Universitat de Barcelona.

  Ha treballat com a infermera durant més de 20 anys durant els quals ha ocupat càrrecs de responsabilitat com Directora Infermera a centres com el Centre Mèdic Teknon  o l’Hospital Comarcal de Jaca. També ha exercit de coordinadora de projectes com la implantació de la Història Clínica Electrònica al Centre Mèdic Teknon.

  Ha participat en diversos congressos i seminaris on ha presentat ponències. Entre ells el I Congrés Internacional d’Infermeria del Royal College of Nursing a Londres, organitzat per l’Associació Catalana d’Infermeria, novembre 1987 i a les edicions 2011, 2012 i 2013 del Congrés anual d’Anestèsia.

  Ha compaginat la seva feina com a gestora amb la de docent a diverses universitats. Entre elles la Universitat Ramon Llull, La Santa Madrona, la Universitat de Vic i la Universitat Internacional de Catalunya.

  L’any 2006 va rebre el Premi Dofí d’Or de l’Escola Universitària de Barcelona d’Infermeria de Santa Madrona, en reconeixement al seu lideratge i compromís per la millora de la qualitat i la docència.

  Actualment compagina les seves responsabilitats com a Tresorera de la Fundació Infermeria i Societat amb les de infermera assistencial i docent.

 • Covadonga Picallo Pascual Obrir o Tancar

  cova picalloEspecialitzada en Secretariat de Direcció, Protocol i Relacions Públiques.

  Ha treballat com a responsable de vendes de diverses empreses i té més de 15 anys d’experiència com a secretària de direcció en companyies del sector de les telecomunicacions.  Compta també amb una àmplia experiència en la organització d’esdeveniments. Des de 2003 és secretària de Presidència al COIB tasca que compagina amb la coordinació administrativa de la Fundació Infermeria i Societat.

Donatius

Considera donar suport als nostres esforços. Contribueix a fer més forta la infermeria.


Col·laboradors

Empreses i institucions que ens han donat suport:

ama seguros logo bancsabadell