Carrer Pujades 350, 08019, Barcelona - Espanya +34 932 128 108
Slider

Patronat

El Patronat és l’òrgan de govern i d’administració de la Fundació, la representa i gestiona, i assumeix totes les facultats i funcions necessàries per a la consecució dels fins fundacionals.

Composició del patronat

 • Montserrat Teixidor i Freixa, Presidenta Obrir o Tancar

  montserrat teixidorVa néixer a Vic, és Diplomada en Infermeria per l’EUI Santa Madrona (UB), Diplomada per l’IESE ( Universitat de Navarra). És llicenciada en Antropologia Social i Cultural i Màster Oficial en Gestió per la UB. És especialista en anestèsia, reanimació, quiròfan i urologia. Realitzà diversos cursos clínics, de supervisió i direcció d’infermeria, així com estades d’estudis i formació a hospitals de Barcelona i a l’Hospital Clínic de Munic i al Québec. Va treballar com infermera, supervisora de quiròfans i va impulsar i va codirigir el Centre Sanitari de Litiàsi Renal de la Fundació “la Caixa”.

  Ha estat directora de l’EUI Santa Madrona (1987-2010). Durant la seva trajectòria professional ha treballat en els àmbits assistencial —planta de maternitat, de medicoquirúrgica, de reanimació, així com de supervisió de l’àrea quirúrgica de la Clínica Santa Madrona— i en càrrecs de responsabilitat en planificació i organització i remodelació de l’àrea quirúrgica de la Clínica Santa Madrona.

  Ha estat degana del Consell de Collegis d’Infermeres i Infermers de Catalunya,(2011-2015).

  Vicepresidenta de la xarxa europea PRAQSI (Réseau Multinational de Recherche et Réflection à partir de la Pratique Quotidienne des Soins Infirmiers) amb seu a Paris (1997-2019) i membre del grup CIPEPS (Centre International pour l’évolution des pratiques de soins à Genève, 1998- 2006).

  La Sra. Teixidor ha estat presidenta del Consell Assessor d’Infermeria del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. Entre d’altres activitats ha estat membre del Comitè d’experts “Fondation par la Recherche en Soins” (FORESO) amb seu a Laussanne, ha estat titular de dos programes Leonardo da Vinci de la Unió Europea i experta per la UAB en un Leonardo da Vinci III, ha sigut membre del patronat de la Fundació IRSI/CAIXA i ha presentat diverses ponències i comunicacions a congressos, nacionals i internacionals. Ha participat a nombrosos cursos, seminaris, ha impulsat diversos projectes d’innovació a ressaltar el projecte AMAS —Aproximació Multidisciplinar per l’estudi de la Sida— i el de formació pel desenvolupament del Rol Autònom de la Infermera d’Assistència Primària que va possibilitar la formació de 240 agents de canvi i 35 projectes d’implantació. És autora i editora de nombroses publicacions i recerques entre les que destaquen les 4 publicacions sobre els resultats de recerca del Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria, (1998 -2011)i els estudis sobre la Formació Infermera a Europa, les Competències del Comandament d’Infermeria a la Unió Europea i de la Infermera a Nicaragua. En l’àmbit llatino - americà impulsà i realitzà recerques i formació en cooperació amb la Universitat Politècnica de Nicaragua (UPOLI), Managua.

  És directora i coautora de 24 publicacions en àrees d’interès per a la professió infermera i el Sistema de Salut. Ha promogut programes de beques en l’àmbit nacional i internacional.(1995-2009).
  La professora Teixidor ha estat, professora, i directora (1989-2009) del Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria i presidenta de la comissió d’avaluació dels treballs de recerca del Màster, de l’EUI Santa Madrona i la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UB. Directora i professora dels cursos de postgrau Infermeria i VIH/SIDA una visió global i humanista; El Rol de la Infermera en l’àmbit sociosanitari: ajudant a viure a les persones en situació de dependència i el de Teràpies naturals: intervencions autònomes d’infermeria. Els anys 2017 i 2018 va participar com a membre de la junta directiva del Cercle de Salut.
  La Sra. Teixidor va rebre, entre d’altres, l’any 1994 el premi a la millor professional de la Sanitat atorgat per la Fundació PROMÈDIC, entre els anys 1999 - 2007 les medalles d’or i de plata de l’ACI, la insígnia de plata de l’ACIP i el premi Sta. Madrona de l’Associació d’Exalumnes de l’Escola Santa Madrona. L’any 2008 va rebre el guardó Aprop teu del COIB i l’any 2017 el guardó Homenot de la Sanitat, de la Fundació Avedis Donabedian, per les seves contribucions al Sistema Sanitari.

  En l’actualitat és Advisory Member de FINE-Europa (Federació d’Infermeres Docents Europees). Membre del Consell Assessor del Cercle de Salut i professora del Máster en Práctica Avanzada y Gestión en Enfermería de la Universidad de Navarra.

  La professora Teixidor l’any 2010 va ser reconeguda, a Washington DC, membre de l’American Academy of Nursing— Acadèmia Americana d’Infermeria— (FAAN).

  Patrona de la Fundació Infermeria i societat des de l’any 2015. El mes d’abril de 2020 ha estat nomenada presidenta de la fundació.

     

 • Assumpció González Mestre, Vicepresidenta Obrir o Tancar

  assumpcio gonzalez mestresAssumpció González Mestre és Diplomada Universitària d'Infermeria per la Universitat de Barcelona, Màster en Comunicació Empresarial i Tecnologies Digitals IDEC per la UPF i Màster en Direcció d'Institucions Sanitàries per la UAB. També té en el seu historial diversos cursos superiors de formació empresarial en l'especialitat de Gestió i Direcció d'Infermeria (EADA), en Gestió de Projectes Eficients en Qualitat, Temps i Cost, per la Universitat Politècnica de Catalunya, en Direcció i Gestió de Màrqueting per ESADE, entre altres. Guardonada amb la Medalla Trueta 2015 al Mèrit Sanitari.

  Ha esta impulsora des dels seus inicis, dels Programes Pacient Expert i Cuidador Expert Catalunya®. Fins a l’any 2018 va formar part del nucli central que duia a terme la posada en marxa de l'estratègia i desenvolupament del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat de Catalunya (PPAC) – Departament de Salut-Generalitat de Catalunya- com a responsable de les àrees d'Atenció Comunitària, Prevenció, Autorresponsabilitat i Foment de l'Autocura centrada en la persona i de l'Àrea de Formació. Així mateix també va ser membre del Comitè Operatiu del Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària Departament de Presidència Generalitat de Catalunya. En l’actualitat és membre del Consell Social de la Fundació i Social, fundació dedicada a la innovació en l’acció social, treballant en aspectes relacionats en l’atenció integrada centrada en la persona i en el foment de l’autocura.

  Per la seva experiència en el camp de l'autocura ha participat com a experta, com a docent i com a ponent, en diversos fòrums i grups de treball d'àmbit nacional i internacional, dirigits al disseny de polítiques i estratègies elaborades per a aquest finalitat. És autora de diverses publicacions, tant d’àmbit nacional com internacional, relacionades amb el camp del apoderament, l’autorresponsabilitat i foment de l’autocura de les persones. Ha format part del Comitè Operatiu de la Xarxa d'Escoles de Salut per a Ciutadans del Ministeri de Sanitat Serveis Socials i Igualtat, en representació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 • Ester López Luna, Tresorera Obrir o Tancar

  ester lopez lunaDiplomada en Infermeria. Especialista en Infermeria geriàtrica. Postgrau en geriatria.  Postgrau en Atenció Sociosanitària. Màster en Gestió i administració en cures d’Infermeria a l’EUI Santa Madrona. Màster oficial en cures pal·liatives a l’ICO. Actualment cursant Màster en lideratge i gestió dels serveis d’infermeria de la UB.

  Ha treballat durant 10 anys com a infermera assistencial a la Residència la Creueta a Sabadell i posteriorment al Centre Sociosanitari Guell de Barcelona. Els últims 15 anys esta desenvolupant tasques de gestió com a Coordinadora d’infermeria en el Centre Sociosanitari Mutuam Güell.  

  Ha presentat comunicacions i pòsters en nombroses jornades i congressos.

  Ha participat activament en projectes d’investigació de l’empresa Mutuam i ha rebut diversos premis de la Fundació Conviure a projectes de recerca.

  Les seves principals línies de treball s’han centrat en la atenció sociosanitària, geriatria i cures pal·liatives.

  Ella diu tenir el cor dividit entre la Geriatria i la cooperació internacional, participant activament amb les ONG Amigos de Silva i Fundació Quetzal.

  Membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers com a vocal d’Infermeria Geriàtrica.

 • Eva Gausachs Cucala, Secretària Obrir o Tancar

  eva gausachs cucalaDiplomada en Infermeria per l’EUI Santa Madrona (UB). Especialista en Infermeria de Salut Mental. Assessora de Salut Personal i Laboral segons el Model del Benestar.

  Infermera assistencial lligada a la Salut Mental i addiccions des de l’any 1992 fins a l’actualitat, treballant en diversos serveis. Durant 14 anys ha treballat al CAS Garbivent de Barcelona (gestionat per IMPROSS) i durant els dos últims anys ha compaginat l’assistència amb la gestió dels equips d’infermeres dels dos CAS que gestionava l’empresa (CAS Garbivent i el CAS Sacedon d,Horta). Posteriorment durant 2 anys ha treballat al Centre d’Investigació i Tractament d’Addicions (CITA) en diversos serveis. La seva última vinculació amb les addiccions de moment ha estat la seva col·laboració amb CAiSA a l’estiu del 2009

  Directora d’Infermeria de la Clínica Galatea des de l’1 de març del 2020.

  Des de març de 2020 ocupa el càrrec de Secretària de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. En abril de 2020 ha estat nomenada Secretària del Patronat de la Fundació Infermeria i societat.

 • Paola Galbany Estragués Obrir o Tancar

  paola galbany estraguesDiplomada en Infermeria per la Universitat Ramon Llull-Blanquerna (1998). Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona (2001), Postgrau en Infermeria en Cures Intensives per la URL (2006), Doctora en Ciències Infermeres per la UB (2012) amb la tesi “Evolució en les cures infermeres a l’hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet 1917-2010” dirigida per la catedràtica d’Infermeria Dra. Roser Valls i Molins. Actualment és Presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Consellera del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Patrona de la Fundació Infermeria i societat.

  Durant la seva trajectòria com a infermera assistencial ha treballat en diferents hospitals de l’àrea metropolitana de Barcelona i en l’estranger entre 1999 i 2007. En 2003 s’inicia en la docència i fins a la data ha treballat en diferents universitats: Blanquerna-URL, Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 2017 fins al 2020 ha sigut degana de la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. De la seva labor docent destaca la seva orientació psico-social que la va conduir a ser la coordinadora i professora d’assignatures relaciones amb els principis teòrics, filosòfics i metodològics de la infermeria, la història de la professió i els principis ètics i deontològics. En 2015-2016 va estar becada amb un Postdoctoral Fellowship por Bloomberg Lawrence S. Faculty of Nursing de la University of Toronto, una de les universitats més prestigioses del Canadà. Amb la Dra. Sioban Nelson ha treballat el tema de les migracions d’infermeres espanyoles i també la precarietat laboral.

  Forma part de diferents grups de recerca i actualment és investigadora principal de dos projectes. Ha format part de diversos comitès científics i organitzatius en jornades i congressos d’àmbit estatal. Ha presentat diferents ponències i participat en taules rodones i comunicacions científiques.

 • David Giménez Díez Obrir o Tancar

  david gimenez diezDiplomat en Infermeria per l’Escola Universitària d’Infermeria del Mar adscrita a la Universitat Pompeu Fabra. Infermer especialista en Salut mental via EIR per la Unitat Docent Multiprofessional de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Postgraduat en Formació Bàsica en Teràpia Familiar per la Universitat Autònoma de Barcelona – Escolta de Teràpia Familiar de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Postgraduat en Salut Mental Col·lectiva per la Universitat Rovira i Virgili. Màster Oficial en Investigació e Innovació en Cures Infermeres per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment doctorand en la Universitat Autònoma de Barcelona.

  Ha treballat com infermer assistencial a CPB Serveis de Salut Mental (CPBSSM) – Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (HSCSP) a la Unitat d’Hospitalització Parcial a Domicili en salut mental i a la Corporació Sanitària Parc Tauli de Sabadell en els serveis de Hospitalització de Psiquiatria de Aguts, Hospitalització de Toxicomanies i Hospitalització de Psiquiatria de Aguts Infanto-Juvenil (Unitat de Crisi d’Adolescents).

  En el àmbit docent ha sigut col·laborador de la assignatura Intervencions en Salut Mental del Grau d’Infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 2018 és professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona en el Grau d’Infermeria, impartint docència en diferents assignatures, i actualment és coordinador de la assignatura Cures Infermeres en Salut Mental. 

  També ha estat creador i docent de diversos cursos de formació continuada en salut mental, tan de preparació de l’examen EIR com en l’àmbit de la comunicació terapèutica. Ha sigut infermer referent de la rotació per la UHPAD de CPBSSM – HSCSP de les Infermeres residents de Salut Mental de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau així com infermer referent de pràctiques del Màster d’Infermeria Psiquiàtrica i Salut Mental de l’Escola Universitària d’Infermeria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. També ha estat infermer referent de pràctiques de l’Escola Universitària d’Infermeria Gimbernat quan treballava al Parc Tauli.

  Ha sigut ponent convidat en jornades autonòmiques i congrés nacional.

  En l’àmbit de la recerca, és autor de publicacions en revistes nacionals i internacionals d’Infermeria de salut mental i és autor de nombroses comunicacions orals i pòsters en congressos nacionals i internacionals. És membre del Grup d’Investigació infermera en Vulnerabilitat i Salut de la Universitat de Barcelona (GRIVIS) i membre del Comitè de Recerca i Publicacions de CPB Serveis de Salut Mental.

  En l’àmbit associatiu i de la innovació és membre fundador de l’Associació per un Major Empoderament Social i de la Salut (AMESS). Des del 2016 és col·laborador, conferenciant i conductor de grups de suport de l’Associació de Bipolars i Depressius del Vallès (ABDV).

  Ha rebut el premi el premi accèssit d’investigació Associació Societat Catalana d’Infermeria de Salut Mental (ASCISAM) 2017 i el premi Infermeria i societat Entitats (Ex-Aequo) 2017 de la Fundació Infermeria i Societat del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

  Des de març de 2020 és membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona com a vocal d’Infermeria de Salut mental.

 • Encarnación Gómez Gamboa Obrir o Tancar

  encarnacion gomez gamboaDiplomada en Infermeria per l’EUI del Mar. Especialista en Infermeria pediàtrica. Postgrau d'Infermeria en oncologia per l'Institut Català d'Oncologia. Postgrau Teòric-Pràctic per a infermeres actualització en cures intensives en la infància i adolescents per EUI Sant Joan de Déu. Màster en Infermeria Pediàtrica per la Universitat de Barcelona. Màster Administració i Gestió en cures d’Infermeria per l’EUI Santa Madrona. Màster en Ciències en Infermeria per la UIC. Màster Universitari Recerca i Innovació en Cures Infermeres - UAB. Actualment doctoranda UB.

  Des de fa 26 anys és infermera assistencial en àrees com la de nounats, cures intensives pediàtriques, oncologia, pediatria, en la Unitat suport infermera en qualitat i docència i Unitat de Cirurgia ambulatòria. Ha estat gestoria de guàrdies de cap de setmana des de 2005 a 2017. Infermera gestoria a les unitats de cirurgia general, cirurgia cardíaca i immuno al·lèrgies.

  En l’àmbit docent ha estat professora col·laboradora a l’Agència de Qualitat del Servei Universitari de Catalunya (AQU), des d’abril de 2009. Ha col·laborat com a docent en campus Sant Joan de Déu entre 2008 i 2013. Entre 2008 i 2014 ha estat docent dels alumnes de pràctiques de la Diplomatura d’Infermeria i Grau a l’hospital Sant Joan de Déu. Codirectora del Màster en cures d’Infermeria en la infància i adolescència entre 2008 i 2019. Docent en el campus de Sant Joan de Déu, en el màster en cures d’infermeria en la infància i l’adolescència des de 2018. Docent en el màster d’Atenció emocional al nen hospitalitzat, segons el model Child Life. També ha estat tutora dels treballs de final de grau d’Infermeria i Fisioteràpia (TFG) de la Universitat de Vic entre 2017 i 2018.

  En l’àrea de la recerca ha participat activament a actes científics i publicacions. Ha rebut diferents reconeixements i premis pels seus projectes i ha fet estades a Europa i els Estats Units. En aquest àmbit ha rebut diferents beques, entre les que es destaquen dues beques de convocatòria de naturalesa competitiva corresponents  al programa d’Intensificació d’infermers/es del “Pla estratègic i innovació en salut 2016-2018 (PERIS) 2019-2020.

  Ha col·laborat entre 2001 i 2010 en el Comitè d’Ètica Assistencial (CEA), i entre 2011 i 2017 en el Comitè d’Ètica d’Investigació Clínica (CEIC).

  En l’actualitat exerceix com a infermera pediàtrica en l’hospital Sant Joan de Déu. És presidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica. Membre del Grup de Recerca Infermer de l’hospital Sant Joan de Déu, i membre del grup ITCOIB.

  Des de març de 2020 ocupa el càrrec de vocal d’Infermeria pediatria a la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

 • Isabel Mas Massagué Obrir o Tancar

  isabel mas2Diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona. Màster d’Administració i Gestió i Cures d’Infermeria per la Escola d’Infermeria de Sta. Madrona, Universitat de Barcelona.

  Ha treballat com a infermera durant més de 20 anys durant els quals ha ocupat càrrecs de responsabilitat com Directora Infermera a centres com el Centre Mèdic Teknon  o l’Hospital Comarcal de Jaca. També ha exercit de coordinadora de projectes com la implantació de la Història Clínica Electrònica al Centre Mèdic Teknon.

  Ha participat en diversos congressos i seminaris on ha presentat ponències. Entre ells el I Congrés Internacional d’Infermeria del Royal College of Nursing a Londres, organitzat per l’Associació Catalana d’Infermeria, novembre 1987 i a les edicions 2011, 2012 i 2013 del Congrés anual d’Anestèsia.

  Ha compaginat la seva feina com a gestora amb la de docent a diverses universitats. Entre elles la Universitat Ramon Llull, La Santa Madrona, la Universitat de Vic i la Universitat Internacional de Catalunya.

  L’any 2006 va rebre el Premi Dofí d’Or de l’Escola Universitària de Barcelona d’Infermeria de Santa Madrona, en reconeixement al seu lideratge i compromís per la millora de la qualitat i la docència.

  Actualment compagina les seves responsabilitats com a infermera assistencial en el CAP Les Corts, amb el càrrec de Vicepresidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, Consellera del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i patrona de la Fundació.

 • Àngel Mencías Valero Obrir o Tancar

  angel mencias valeroDiplomat en Infermeria. Diplomat en Fisioteràpia. Especialista en infermeria de treball. Especialista en cures medico-quirúrgiques. Màster en Gestió en Serveis d’Infermeria per la l’Escola d’Infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona, formació empresarial en Direcció d’Infermeria per l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA) de Barcelona. Màster en Prevenció de riscos Laborals especialitats de Seguretat, Ergonomia i Psicosociologia per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de la Universitat Politècnica de Catalunya.

  Ha treballat com a infermer assistencial a diferents hospitals en àrees de cures intensives, unitat coronaries i urgències, posteriorment va treballar en centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) com a infermer assistencial i posteriorment com Adjunt a la Direcció Infermera de diferents centres de l’àrea de Barcelona ciutat. Durant un temps va compaginar aquesta feina amb la d’infermer del treball en Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i posteriorment com tècnic en prevenció responsable de riscos psicosocials i investigació d’accidents de treball.

  Ha estat de professor del postgrau d’infermeria del treball de l‘IDEC, Universitat Pompeu Fabra. Col·laborador docent en el curs “casos prácticos en riesgos psicosociales” que organitza anualment el Instituto Nacional de Seguridad e Higiene (INSHT). Ha impartit nombrosos cursos relacionats amb la infermeria assistencial i de gestió en empreses i institucions catalanes.

  Ha format part de diversos comitès científics i organitzatius en jornades i congressos d’àmbit estatal. Ha presentat diferents ponències i ha participat en taules rodones i coautor de diferents articles i comunicacions científiques relacionades amb la Infermeria del Treball i la Salut laboral.

  Ha ocupat diferents càrrecs en diferents juntes de govern del Col·legi d’infermeria de Barcelona, així com d’associacions i societats científiques relacionades amb la Infermeria. Ha estat membre del Consell Català d’Especialitats en Ciències de la Salut de l’Institut d’Estudis de la Salut, membre de la Comissió de Salut Publica del Departament de Sanitat , vocal del Consell de Col·legis de Diplomats en Infermeria de Catalunya,  membre del Consell Assessor de la Societat Catalana de Seguretat i Medicina del Treball i Vicepresident de l’associació catalana d’infermeria del treball i Salut Laboral.

  Des de març de 2020 forma part de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, com a vocal d’Infermeria Mèdico-Quirúrgica.

 • Gemma Mifsut Lorente Obrir o Tancar

  gemma mifsut lorenteDiplomada en infermeria per les Escoles Universitàries Gimbernat, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgraduada en Infermeria Intensiva, per la Universitat autònoma de Barcelona. Màster en Urgències Hospitalàries  per la Universitat de Barcelona i nombrosos cursos oficials dedicats a diferents patologies i tractaments.

  A nivell assistencial ha treballat a la Unitat de de Neonatologia de l’Hospital Casa Maternitat, de l’Hospital Clínic i Provincial. Ha desenvolupat la major part de la seva carrera assistencial a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Va començar a l’equip de complement, on va treballar en totes les àrees de l’hospitalització durant quatre anys, assolint un gran coneixement global de diferents especialitats. Actualment té més de 15 anys d’experiència com a infermera a la Unitat de Cures Intensives i a la Unitat Coronaria.

  En l’àmbit docent, ha col·laborat en formació d’infermeria en l’àmbit hospitalari en el Grau d’infermeria, el Màster en infermeria intensiva i el Màster en atenció d’infermeria en pacient amb problemes cardíacs.

  A nivell de recerca i d’innovació és Màster Oficial en Innovació i Recerca de Cures Infermeres per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb Stage Practicum Internacional a diversos hospitals de Roma, Itàlia. També és Màster en E-Health: Tecnologies de la comunicació i gestió sanitària per la Salle-Universitat Ramón Llull.

  Ha creat una marca dedicada a e-Health i innovacions tecnològiques en salut i assisteix periòdicament a cursos d’innovació, gammificació, emprenedoria i als congressos de l’especialitat i d’innovació i e-Health, com els dedicats a TIC salut, Helthio, 4YFN, Whoit, IOT solutions, etc.

  Ha rebut la Beca Red.es para la Transformación Digital atorgada per el Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación digital de España i la Beca Enti-harvard Medical School atorgada per la Universitat de Barcelona. En 2018 va de rebre el premi Jove Talent  en Emprenedoria i innovació en infermeria atorgat per la Societat Catalano-Balear d'infermeria.

 • Antonio Torrejón Herrera Obrir o Tancar

  antonio torrejon herreraDiplomat en Infermeria, especialista en Infermeria del Treball i Salut laboral i llicenciat en Documentació. Suficiència investigadora programa doctorat “Salut Pública i metodologia en investigació Biomèdica en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)”. Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria. ITIL ® Foundation Certificate in IT Service Management.

  En l’actualitat:

  • Director de Sistemes i TICs del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).
  • Planning and Development - Health, Safety & Emergencies at SEAT and Associated Prevention Service for the Companies of the Volkswagen Group in Spain.
  • Patró Fundació Infermeria i Societat.
  • Membre de la Junta directiva de la Societat Catalana de Salut Digital.
  • Responsable i membre cofundador del grup d’Innovació i Tecnologia (itcoib) del COIB.


  Reconeixements i premis:

  • Vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i membre de la Vocalia de Salut Laboral COIB.
  • Vocal de l'Associació Espanyola d'Infermeria de Patologia Digestiva (AEEPD).
  • Membre cofundador del Grup Infermer de Treball en Malaltia Inflamatòria intestinal (GETEII) amb càrrecs de Tresorer i President.
  • Representant Nacional i membre de “the European Crohn’s and Colitis Organisation Inflammatory Bowel Diseases” (NECCO).
  • Consultor Nacional de la Confederació d'Associacions de pacients de la malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa d'Espanya (ACCU-Espanya).
  • Membre dels grups Metagenomics of the Human Intestinal Tract (MetaHIT) i Internacional Human Microbiome Standards (IHMS), finançats per the European Commission.
  • Premi Insígnia del Dofí d'Or en reconeixement al compromís i implicació amb el Màster en Administració i Gestió de Cures en Infermeria i el lideratge en Recerca.
  • SCIENCE destaca la recerca sobre el microbioma humà del VHIR, Projecte MetaHIT, com un dels deu avanços més importants de l'any 2011.


  En l'àmbit de la docència ha estat professor col·laborador a EUI d’Hebron, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a EUI Santa Madrona, adscrita a la Universitat de Barcelona (UB).

  En l'àmbit de recerca i investigació ha participat en la publicació de 37 articles, amb una puntuació a ResearchGate de 31,1.

 • Esther Moral Ramírez Obrir o Tancar

  esther moral ramirezDiplomada Universitària d'Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria de Sant Pau (UAB). És especialista en Infermeria Pediàtrica. Posseeix el Postgrau d'Infermeria Intensiva per la UAB i Postgrau d'atenció Primària per l'Institut d'estudis de la salut.

  Va començar com a infermera de cures intensives i urgències a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i a l'Hospital Comarcal de Calella. A partir de 1999 va fer un canvi d'àmbit assistencial a l'atenció primària com a infermera pediàtrica a l'ABS de Calella i més tard a l'ABS Apenins Montigalà. Actualment té un perfil de gestió com a coordinadora d'infermeria de l'ABS Apenins Montigalà i coordinadora d'infermeria pediàtrica de Badalona Serveis Assistencials.

  En l'àmbit de recerca i investigació s'ha centrat en l'Atenció Primària, sobretot en pediatria i en l'ús de les TIC. Per aquesta activitat ha rebut diferents premis i reconeixements.

  En l'àmbit de la docència col·labora com a docent amb el Departament d'Ensenyament amb la formació continuada de les professionals de l'Escola bressol de Badalona i com instructora de Suport Vital Bàsic.

  Inquieta e innovadora la seva darrera línia de treball ha estat impulsora del projecte BsaAppediatria.

 • Helena Galdeano Bonel Obrir o Tancar

  helena galdeano bonelDiplomada en Infermeria per l’EUI de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Especialista en Infermeria del Treball.  Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals en les especialitats d’Higiene Industrial, Seguretat en el Treball i Ergonomia i Psicosociologia aplicada.

  La seva activitat laboral recent ha estat a la Unitat de Salut Laboral de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i al Servei de Prevenció de Riscos Laborals del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

  Ha sigut col·laboradora docent d’Infermers Residents de l’Especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària i d’alumnes d’Infermeria en pràctiques de l’EUI de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

  Vocal de la Junta de Govern de la SCSL (Societat Catalana de Salut Laboral) 2007-2010.

  Vicepresidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria del Treball i Salut Laboral 2012-2016.

  Vicepresidenta de FEDEET (Federación Española de Enfermería del Trabajo) 2012-2106.

  Membre col·laborador de la Vocalia d’Infermeria del Treball del COIB des de 2016.

  En la dimensió científica:

  Ha format part de diversos comitès científics i organitzatius en Jornades i Congressos d’àmbit estatal i internacional. 

  Ha presentat ponències i comunicacions científiques i ha participat en la moderació de taules rodones.  Ha participat en projectes d’investigació, participant com a membre de l’equip i com a becària.

  Ha publicat diferents articles en revistes d’impacte nacional: Revista de Atención Primaria i Archivos de Prevención de Riesgos Laborales.

  Ha actuat com a avaluadora externa d’articles científics per Archivos de PRL i la Revista Latinoamericana de Psicología

  Ha rebut una menció especial per un treball d’investigació presentat en la 18a convocatòria del premi Ferran Salsas i ha rebut premis a la millor comunicació oral presentada al Congreso de Medicina y Seguridad en el Trabajo 2011 i a les Jornadas Nacionales de Medicina y Enfermería del Trabajo 2009.

  Actualment compagina les seves responsabilitats com a Patrona de la Fundació Infermeria i Societat amb les de membre col·laborador de la Vocalia d’ Infermeria del Treball del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

 • Paloma Amil Bujan Obrir o Tancar

  helena galdeano bonelDiplomada en Infermeria per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu (1998). Màster Universitari en Cronicitat i dependència realitzat en Tecnocampus Mataró- Maresme, Escola Superior de Ciències de la Salut i Centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (2014).
  Durant la seva trajectòria com a infermera assistencial ha treballat entre el 1998-2001 en el servei de cures intensives de Mútua Terrassa. Des de l’any 2001 al 2007 en la residència geriàtrica l’Oreneta de Castelldefels. L’any 2007 va començar a treballar d’infermera d’atenció primària a l’Institut Català de la Salut, lloc que encara ocupa en l’actualitat.

  Des de fa 4 anys col·labora de forma periòdica com a docent en diferents universitats catalanes en la formació de pre i postgrau compartint la visió i l’expertesa en les àrees d’atenció centrada en la persona, alfabetització per la salut, autocura, apoderament de la persona amb malalties cròniques i tecnologies de la informació i la comunicació. Aquestes universitats són: Universitat de Barcelona (UB), Escola Universitària d’Infermeria Sant Joan de Déu, Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Universitat de Girona (UdG) i Universitat de Vic (UVic).

  En els darrers anys ha col·laborat en estudis de recerca i ha participat com autora en diferents publicacions nacionals i internacionals.
  Actualment és la responsable del Programa Pacient Expert Catalunya i Infermera d’Atenció Primària. Combina la gestió amb l’assistència, treballant de manera periòdica en el PAC de Sant Vicenç̧ dels Horts. És membre del Programa de prevenció i atenció a la cronicitat, des de l’any 2011, co-liderant projectes per al foment de l’autocura i apoderament de les persones amb malalties cròniques i les seves famílies. Des del març de 2020 és membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. El maig de 2020 va ser nomenada patrona de la Fundació Infermeria i societat.

 • Miguel Àngel Giménez Lajara Obrir o Tancar

  miguel angel gimenez lajaraDiplomat en Infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Infermeria del treball, Màster Administració i Gestió en Cures d’Infermeria de la E.U. Santa Madrona, Màster oficial Recerca Especialitat: Atenció al Malalt Crític i d’Emergències a la UB.

  Ha treballat com a infermer assistencial en diferents àmbits, inicialment en el món de la diàlisis, però majoritàriament tota la seva trajectòria ha estat relacionada amb les unitats de Crítics, en especial Cardiovascular, de la que ha sigut el coordinador els darrers 5 anys.

  En l'àmbit de la docència, ha estat professor associat els últims 6 anys de la assignatura Estades Clíniques 2 a la Universitat de Barcelona. Ha participat com a docent en diferents cursos i tallers relacionats amb les unitats de Crítics i dirigeix el curs de simulació anomenat CALS (Cardiac surgery Advance Life support).

  En l’àrea de la recerca, ha estat autor i coautor de diferents publicacions i estudis, i ha realitzat diferents comunicacions en jornades i congressos nacionals i internacionals. També, forma part de la comissió de recerca d’infermeria de l’Hospital Clínic de Barcelona, i participa en l’organització de Jornades anuals per potenciar la recerca. En aquests moments es troba en el tram final del seu projecte de tesis doctoral.

  Els últims 4 anys ha estat col·laborador de la vocalia d’Infermeria medicoquirúrgica del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i és membre de diferents associacions com SEEIUC i ACDI.

  En l’actualitat és coordinador de la Unitat d’Hemodinàmica i Arrítmies de l’Hospital Clínic de Barcelona, professor associat a la U.B. Campus Clínic, on imparteix l’assignatura de Documentació, tecnologies i comunicació (TIC) i és tutor de treball final de grau en el Campus Clínic de la Universitat de Barcelona. Està realitzant el doctorand ciències de la Salut a la universitat Jaume I.

  En abril de 2020 va ser nomenat Director de la Fundació Infermeria i societat.

 • Joan Conesa Garrido Obrir o Tancar

  joan conesaDiplomat en Infermeria per l’EUI Santa Madrona.  Especialista en Infermeria del Treball (Escuela Nacional de Medicina del Trabajo. Madrid).  Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria per la Universitat de Barcelona.

  Ha treballat a FREMAP com a infermer assistencial en diferents serveis i participant en la formació inicial i continuada, així com en la gestió operativa: qualitat assistencial, recursos i avaluació de tecnologies sanitàries, institucionalització, disseny de protocols i plans de cures, millora de processos, licitació pública de concursos, etc.

  Conseller del Consell de Col·legis d’Infermeres de Catalunya del 2011-2015.

  Patró de la Fundació Galatea des de 2012.

  Gerent del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona des de setembre de 2011 fins juliol de 2020.

  Director de la Fundació Infermeria i Societat (càrrec no remunerat) des de 2013-2020.

  Vocal d’Infermeria del Treball del COIB de 2011-2019.

  Ha impartit també nombrosos cursos relacionats amb la Salut Laboral i la Prevenció de Riscos Laborals a empreses i institucions catalanes.

  Ha format part de diversos comitès científics i organitzatius en Jornades i Congressos d’àmbit estatal.  Ha presentat diferents ponències i participat en taules rodones i comunicacions científiques.

  Ha participat en la redacció de la Carta de Drets i Deures dels Usuaris de la Sanitat per delegació dels Consell de Col·legis.

  Premi Dofí d’Or de Santa Madrona-Fundació la Caixa al millor treball de recerca XX Edició Màster d’Administració i Gestió en Cures Infermeres.

  Premi  Associació Ex-Alumnes Santa Madrona 2019.

  En la dimensió social ha estat director de l’Agrupació Escolta Arrels de l’Hospitalet, fundador i membre de la Junta Directiva de la Fundació Privada Catalana Akwaba (membre de la Federació Catalana d’ONG’SD), ha participat en diferents projectes com a cooperant a l’Àfrica Subsahariana i ha estat membre del Consell Municipal d’Educació i de Salut de l’Ajuntament d’Esparreguera.

Donatius

Considera donar suport als nostres esforços. Contribueix a fer més forta la infermeria.


Col·laboradors

Empreses i institucions que ens han donat suport:

ama seguros logo bancsabadell