Carrer Pujades 350, 08019, Barcelona - Espanya +34 932 128 108
Slider

Notícies

Infermera virtual publica un nou contingut sobre la malaltia psoriàsica

El portal de promoció i educació per a la salut Infermera virtual continua ampliant els seus continguts de salut amb una nova fitxa especialitzada sobre la malaltia psoriàsica.

Es tracta d’un contingut lliure i gratuït adreçat tant als professionals de la salut com a la ciutadania que pretén contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones amb psoriasi i les seves famílies i persones del seu entorn.

La fitxa conté informació contrastada i rigorosa sobre la malaltia psoriàsica, un trastorn inflamatori de caire autoimmune – és a dir, que està causat per una resposta errònia del sistema immunitari contra si mateix— i que es manifesta tant en la pell –psoriasi cutània— com en les articulacions –artritis psoriàsica. Es calcula que afecta un milió i mig de persones aproximadament a l’Estat espanyol, el que suposa un 3,6% de la població.

Aquesta fitxa pretén donar resposta a una de les cerques més demandades per la ciutadania en aquest tipus de contingut: què és, com es manifesta, com es diagnostica, com es tracta, quin control de la situació cal fer, quins són els factors protectors o les repercussions familiars així com consells de la infermera sobre com desenvolupa les activitats de la vida diària una persona amb psoriasi, quins són els tòpics o les conductes errònies, entre d’altres. 

El contingut ha estat elaborat per la infermera experta en psoriasi i dietista-nutricionista Montserrat Galvez Mercader.

Segons l’autora, aquest és un trastorn que pateixen moltes persones en major o menor gravetat però és molt desconegut per la població. Afirma que existeixen molts tòpics i falsos mites al seu voltant que contribueixen a empitjorar-ne l’evolució. «És de gran importància poder parlar sobre la malaltia amb rigor, des del coneixement científic dels professionals de la salut i les experiències reals de les persones que la pateixen,» afegeix.

«Aquesta fitxa ajudarà a la persona que ha estat diagnosticada de malaltia psoriàsica o que ja la pateix des de fa anys a abordar el seu dia a dia amb un coneixement del trastorn més rigorós, a no deixar-se endur per falsedats que existeixen al voltant d'aquesta i a poder fer un treball personal d'acceptació i normalització, tant en les seves rutines com en les situacions excepcionals on un trastorn com aquest pot trasbalsar,» afirma l’autora de la fitxa.

Els continguts sobre psoriasi han estat possibles gràcies a la col·laboració d’Acción Psoriasis, una associació de persones afectades per aquesta malaltia, amb la voluntat d’oferir un contingut de qualitat a les persones amb psoriasi i artritis psoriàsica.

Sobre la importància d’elaborar nou contingut a l’actiu de salut, Marc Fortes, coordinador d’Infermera virtual, destaca que la col·laboració amb l’entitat «permet que s’hagi pogut incorporar al contingut aquells neguits i necessitats directes de les persones amb psoriasi».

Aquest contingut se suma al darrer incorporat de l’Esclerosi Múltiple. Ja estan disponible per consultar i compartir a través d’Infermera virtual o l’App gratuïta per a dispositius mòbils.

Configuració Cookies

Donatius

Considera donar suport als nostres esforços. Contribueix a fer més forta la infermeria.


Col·laboradors

Empreses i institucions que ens han donat suport:

ama seguros logo bancsabadell