Carrer Pujades 350, 08019, Barcelona - Espanya +34 932 128 108
Slider

Notícies

EMSIMISION, reconeguda pel seu model de cooperació sanitària a Burkina Faso

L’entitat de cooperació EMSIMISION ha estat reconeguda amb el Premi Infermeria i societat Flors Sirera a la Cooperació Sanitària Internacional 2018, una categoria que es convoca amb caràcter biennal. L’activitat d’aquesta entitat a Burkina Faso està orientada a la formació de personal sanitari local, programes d’accés a l’educació i a la promoció de la salut.


Es reconeix a l’entitat EMSIMISION i els seus projectes pel seu enfocament de gènere i per estar adreçat a grups de població vulnerable; per la seva rellevància en la formació del personal sanitari autòcton i per incloure l’educació per a la salut de la població.

Aquesta organització d’acció humanitària té com objectiu millorar la qualitat de vida i reduir de forma significativa l’índex de morbimortalitat de les poblacions de països d’extrema pobresa, a través del voluntariat i l’acció sanitària. Treballen a l’àrea de l’Àfrica Subsahariana, especialment a Burkina Faso, des del 2005.

L’entitat treballa en grans línies d’acció com són l’atenció sanitària a persones en situació d’extrema pobresa, gràcies al qual han atès més de 8.700 persones des que van iniciar la seva activitat. També han posat en marxa el programa Oumarou, d’apadrinament de nens amb dèficits auditius i que pretén millorar l’accés a l’educació de milions de nens víctimes de marginació per manca de recursos. D’altra banda, destaca el projecte de construcció del centre multifuncional, del qual ja s’ha construït l’edifici de consultes, i que és indispensable per a disposat d’una infraestructura sanitària fixe des d’on implementar els diferents programes.

«És indispensable per nosaltres disposar d’un espai fixe», explica Dàmaris Vidal Puig, una de les infermeres que forma part de l’equip, «necessitem poder donar continuïtat als programes i que l’equip sanitari local tingui un centre on implementar-los».

En tots els programes, les infermeres que formen part de l’equip realitzen feines assistencials, formació al personal sanitari autòcton i educació sanitària i prevenció, tant pel personal autòcton, com als nens i mestres d’escoles i orfenats, així com a les famílies i persones ateses.

El model d’acció de cooperació es basa en donar, capacitar i practicar, de manera que els programes assistencials i iniciatives tinguin continuïtat. En aquest sentit, la formació dels professionals de la salut del propi país és la pedra angular del projecte. «Si no formem als companys d’allà, no veuríem futur a la feina que fem», explica Dàmaris Vidal.


«Tot el que es faci en aquestes zones és benvingut», explica Vidal, «el que és important és la constància, donat que costa molt canviar els costums i hàbits, costa que entenguin els canvis que cal fer amb visió de futur ja que ells viuen el dia a dia».

 

 

Fotografia: EMSIMISION

 

 

Donatius

Considera donar suport als nostres esforços. Contribueix a fer més forta la infermeria.


Col·laboradors

Empreses i institucions que ens han donat suport:

ama seguros logo bancsabadell