Carrer Pujades 350, 08019, Barcelona - Espanya +34 932 128 108
Slider

Notícies

Les Ajudes a la Recerca Infermera 2019 adjudica 40 mil euros a 10 projectes de recerca

Un total de 57 projectes de recerca infermera s’han presentat per a les Ajudes a la Recerca Infermera 2019, dels quals 10 han superat els criteris avaluadors pel que fa a les línies prioritàries de recerca i les característiques de l’equip investigador proposat. Aquests 10 projectes de recerca rebran finançament de la Fundació Infermeria i societat per un valor total de 40 mil euros.

 Els projectes seleccionats enguany són:

  • Eficàcia d’una intervenció preoperatòria de realitat virtual com a estratègia de millora de l’ansietat prediàtrica, amb Adriana Carbó García com a IP i desenvolupat al Servei Central d’anestesiologia del Centre Mèdic Teknon de Barcelona.

  • Eficàcia d’una app d’activitat física i alimentació com a suport al control prenatal en gestants amb obesitat, amb Elena González Plaza com a IP i desenvolupat a l’Hospital Clínic de Barcelona-Institut Obstetrícia, Ginecologia i Neonatologia.

  • L’acceptació incondicional de la persona amb problemes de salut mental per part de la infermera: explorant el seu significat en el procés de la relació terapèutica, amb Gemma Cardó Vila com a IP i desenvolupat a la Fundació Institut Mar d’Investigacions Mèdiques- Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD).

  • Anàlisi de les cures transculturals infermeres en Atenció Primària: experiències i expectatives dels usuaris immigrants recent arribats, amb Francesc Ramos Roure com a IP i desenvolupat a la Unitat de Suport a la Recerca Metropolitana Nord de l’IDIAP Jordi Gol.

  • Validació del qüestionari “Nursing Critical Thinking in Clinical Practice” en estudiants de grau d’infermeria: estudi multicèntric, amb Esperança Zuriguel Pérez com a IP i desenvolupat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

  • Mesura de l’impacte d’un programa formatiu per a la implementació de la planificació de decisions anticipades en equips d’atenció primària: assaig clínic aleatori en conglomerats, amb Cristina Lasmarías Martínez com a IP i desenvolupat a la Càtedra de cures pal·liatives-Fundació Universitària Balmes (UVic-UCC).

  • Intervencions infermeres en tècniques de comunicació bàsica i assistida al malalt crític a la UCI: programa Connectem, amb Maria del Mar Esseverri Rovira com a IP i desenvolupat a l’Institut de Recerca de la Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron.

  • Detecció del risc i prevenció del linfedema secundari al càncer de mama: disseny d’un abordatge multidisciplinar, amb Patrícia Martínez Jaimez com a IP i desenvolupat a l’Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

  • Intervenció infermera, cercles de diàleg per a la disminució de la sobrecàrrega de cuidadors de pacients crònics complexes i malaltia crònica avançada, amb José Manuel Tinoco Camarena com a IP i desenvolupat a centres d'atenció primària gestionats per l'Institut Català de la Salut, del Servei d'Atenció Primària del Baix Llobregat Centre, de l'àrea metropolitana de Barcelona.

  • La relació terapèutica infermera/pacient en un dispositiu d’urgències intrahospitalari: una teoria fonamentada, amb Ana Celia Codina Rodríguez com a IP i desenvolupat a l’Hospital del Mar.

Les Ajudes a la Recerca Infermera són una línia estratègica bàsica de la Fundació amb la finalitat de potenciar la investigació infermera de qualitat que fonamentin les cures basades en l’evidència realitzades a les persones.

Podeu consultar els codis dels projectes finançats i no finançats en aquesta edició

 

Donatius

Considera donar suport als nostres esforços. Contribueix a fer més forta la infermeria.


Col·laboradors

Empreses i institucions que ens han donat suport:

ama seguros logo bancsabadell