Carrer Pujades 350, 08019, Barcelona - Espanya +34 932 128 108
cap-noticies2.jpeg
cap-noticies2.jpeg

Notícies

Les Ajudes a la Recerca Infermera 2018 adjudiquen 40 mil euros a 9 projectes de recerca

Un total de 45 projectes de recerca infermera s’han presentat per a les Ajudes a la Recerca Infermera 2018, dels quals 9 han superat els criteris avaluadors pel que fa a les línies prioritàries de recerca i les característiques de l’equip investigador proposat. Aquests 9 projectes de recerca rebran finançament de la Fundació Infermeria i societat per un valor total de 40 mil euros.

Els projectes seleccionats enguany són:

Implementació d'un programa d'entrenament cognitiu per disminuir el risc de disfunció cognitiva postoperatòria en cirurgia electiva no cardíaca, amb Bibiana Ros Nebot com a IP (*) i desenvolupat des del Servei Central d'Anestesiologia - Centre Mèdic Teknon de Barcelona.

Experiència de las infermeres d’Atenció Primària sobre la gestió infermera de la demanda, amb Maria Ángeles Vara Ortiz com a IP i desenvolupat per l’equip d’infermeria de la Direcció CAP El Fondo - CAP Barri Llatí de Santa Coloma de Gramenet.

Percepció dels estudiants del Grau d'Infermeria del procés d'aprenentatge en les pràctiques clíniques en Atenció Primària, amb Adrià Almazor Sirvent com a IP i desenvolupat des d’Infermeria comunitària al Campus Docent Sant Joan de Déu-Fundació privada.

Impacte de la implantació de Guies de Bona Pràctica en les creences-actituds i conducta davant la pràctica basada en l'evidència i en la percepció de l'entorn laboral de les infermeres, amb Silvia Esteban Sepúlveda com a IP i desenvolupat des de Neonatologia – Qualitat de l’Hospital del Mar de Barcelona.

Humanització de les cures: perspectiva des del pacient i la infermera, amb Maria Luisa Martín Ferreres com a IP i desenvolupat des del Departament d’Infermeria de la Universitat Internacional de Catalunya.


Validació a nivell nacional de l'Escala de Satisfacció amb les Cures Infermeres des de la perspectiva del Pacient Crític, amb Isidro Alcalá Jiménez com a IP i desenvolupat des de la Unitat de cures de crítics (UCI) de l’Hospital del Mar de Barcelona.

Aplicació de taloneres de silicona semi líquida per a la prevenció d'úlceres per pressió en pacients enllitats, amb Núria Vila Salarich com a IP i desenvolupat des de l’Hospital de Sant Jaume de Manlleu (Consorci Hospitalari de Vic).

Eficàcia de l'ús de diaris en Unitats de Cures intensives, amb Maria Pilar Muñoz Rey i desenvolupat des del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.

La coordinació de l'atenció social i sanitària en persones grans amb comorbiditat, amb Ester Risco Vilarasau com a IP i desenvolupat des de la Direcció Infermera de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Les Ajudes a la Recerca Infermera són una línia estratègica bàsica de la Fundació amb la finalitat de potenciar la investigació infermera de qualitat que fonamentin les cures basades en l’evidència realitzades a les persones.


Podeu consultar els codis dels projectes finançats i no finançats en aquesta edició

(*) IP^: Investigador/a principal

 

Imatge: Designed by ijeab / Freepik

Donatius

Considera donar suport als nostres esforços. Contribueix a fer més forta la infermeria.


Col·laboradors

Empreses i institucions que ens han donat suport:

ama seguros logo bancsabadell